Chatenet - avagy a kicsi kocsi újra száguld
2017. április 13. írta: autósajtó

Chatenet - avagy a kicsi kocsi újra száguld

chatenet.jpg

Az idei AMTS-en találtunk egy nagyon érdekes standot, a Chatenet-ét. Itt picike, de nagyon jó külsejű, igényes autók voltak kiállítva. Végül is Szabóová Lindát, a cseh cég munkatársát sikerült mikrofonvégre kapnunk, akit arról kérdeztem, mit is láthatunk a standjukon.

 

     Szaboóvá Linda vagyok. A francia Chatenet márka csehországi képviseletének munkatársa. Ezek az autók abban különlegesek, hogy AM kategóriájú jogosítvánnyal lehet őket vezetni. 45 km/óra sebességre vannak korlátozva, és azért ilyen közkedveltek,  mert már 17 éven aluli fiatalok is tudják őket vezetni.

Jellemzően milyen motor van bennük?

Két hengeres dízel motor. 4 Kw a teljesítményük és három liter a fogyasztásuk.

45-nél tudna többet is menni?

Igen, hogyha a korlátozást kivesszük belőlük, akkor 100, 110-el is mennek.

Nálunk biztos sokan ki fogják venni.

(Nevetés) Igen, gondolom, de nem erre van tervezve.

Persze. Én is csak vicceltem… Mennyi az áruk?

dsc_4038.JPG

 

Alap felszereltséggel 12.000 eurónál kezdődik. De nagyon sok féle extra kiegészítőt lehet hozzá rendelni. Igazából teljesen személyre lehet szabni, kinek ahogy tetszik színben, anyagban, felszereltségben.

Rendszám kötelezettsége van?

Igen, van rendszám kötelezettsége, de ez még kialakulóban van.

Emlékeztek? Volt az a Puli nevezetű kezdeményezés. Az is hasonló kategóriában próbálkozott, de az elég „egyszerű” volt. A tiétek elég minőséginek tűnik.

dsc_4040.JPG

Igen. Német tesztelésen esett át és kategóriájának legbiztonságosabb autója. Nagyon kis helyes kocsi, „nagy” csomagtér, kellemes dizájn.

Mentél már vele?

Akkor mentem vele, mikor hoztuk be őket.

És milyen?

Aranyos. Nagyobbhoz vagyok hozzászokva de én már elmúltam 17 éves.

Hol lehet egy ilyet kipróbálni, akár tesztelni?

Ez még folyamatban van. Szeretnénk Budapesten is nyitni, de még nem tudjuk a részleteket. De a közeljövőben ez meg fog történni. Csak 2016-tól működünk Csehországban és Szlovákiában, úgyhogy most szeretnénk erre is jönni.

A központunk Csehországban, Prágában van, de nagyon mobilisak vagyunk. Most is, mikor jöttünk ide, az autópályán leszólítottak minket és megbeszéltünk egy kocsi vételt, annyira tetszett nekik. Szóval vasárnap, amikor megyünk vissza a kiállításról, akkor Pozsonyban fogjuk megmutatni nekik, ott fogják kipróbálni.

Nagyon szépen köszönöm!

Mi is köszönjük szépen!

 

A Chatenet autóriól itt olvashatnak bővebben.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autosajto.blog.hu/api/trackback/id/tr712424263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása