Baleset válogatás a nagyvilágból - avagy hogy ne vezessünk!
2017. április 07. írta: autósajtó

Baleset válogatás a nagyvilágból - avagy hogy ne vezessünk!

baleset.jpg

       Az alábbi videó végignézését mindenkinek javaslom. Nem azért, hogy szörnyölködjünk vagy rosszabb kedvünk legyen. Inkább azért, hogy lássuk meg, hogy ne vezessünk. Mindenkinek vannak feszültebb napjai, vagy nagyon sürgős dolga, amikor úgy gondolja, sietni kell. De nem éri meg kockáztatni. Ebben a válogatásban a nem jól megválasztott sebesség szinte mindegyik balesetnél vétkes. E fölé sorolandó a kaszkadőrök kategóriája, és még egy szinttel feljebb helyezhető a fogalmatlanok kasztja. Ellenük nincs védelem, csak a nagyon magasan képzett őrangyalok személyében.

       Szóval ha gyorsabban megyünk, az mindig veszélyes és nem igazán éri meg. Gondoljunk csak bele! Mindenképpen oda kell érnünk! Nyomjuk a gázt, gyorsabban megyünk a megengedettnél, vagy amit a körülmények, útviszonyok, látási viszonyok megengednének. Egy fél órás útnál ezzel kb. 5-6 percet nyerhetünk. De ha nem jön össze? Ha karambolozunk? Lehet, hogy órák múlva sem érünk oda. Az autónk kuka lesz. Legalábbis jobb esetben. A rosszabb forgatókönyv szerint mentővel is elhagyhatjuk a helyszint. Tovább nem fokozom. Ezekhez még hozzájön a rengeteg traffipax. Szóval nyugi, nyugi!

 

 

      Az ebben a rövid videóban összetört autók értékét is megérné összeszámolni, az is könnyen elvehetné a gazdasági személeltű gyorshajtók kedvét a száguldozástól. De egy sárvédőt vagy futómű alkatrészt még csak-csak kicseréltet az ember. De ugyanez egy kulcs csonttal már sokkal nehezebb. Sőt Bélán vagy Krisztinán még a kilométert sem lehet visszatekerni, hogy jobban eladható legyen a munkaerő piacon. Szóval vigyázzunk magunkra, had pihenjenek az őrangyalok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autosajto.blog.hu/api/trackback/id/tr2512408647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása